Oroszország elfogadja az Ukrajnától elszakadni akaró területek személyi iratait

külföld
2017 február 19., 07:20
comments 112

Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy Oroszország „átmenetileg” elfogadja a kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok útleveleit és egyéb személyi iratait. A rendelet értelmében az orosz hatóságok elfogadják a szakadár megyékből érkezők személyi igazolványait, bizonyítványait és anyakönyvi kivonatait. Az orosz állam ezzel gyakorlatilag elismerte az Ukrajnától elszakadni akaró Donyecki Népköztársaság és Luhanszki Népköztársaság önállóságát.

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter szerint az oroszok ezzel megsértik a minszki egyezményt. A lépést Petro Poroshenko ukrán elnök is elítélte.

Ugyanakkor Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint csak humanitárius lépésről van szó, mivel az utóbbi hetekben újra felerősödtek a harcok az oroszbarát lázadók és az ukrán kormányerők között, ami elől sokan menekülnek Oroszországba a keleti megyékből. Lavrov a müncheni biztonságpolitikai konferencián hozzátette, hogy az nehézfegyvereketvisszavonják a régióból, és hétfőn újabb tűzszünet lép életbe. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.