A Budapesti Olimpiáért Mozgalom szerint az olimpia megbomlott társadalmi támogatottságát népszavazással kell helyreállítani, ha nem sikerül, akkor majd 2028-ra megyünk rá nagyon

gazdaság
2017 február 20., 15:54
comments 262

A 2005-ben létrehozott Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) közleményt adott ki arról, hogy szerintük igenis megérné Magyarországnak és Budapestnek olimpiát rendeznie, mert szerintük lehet ezt adóssághegyek nélkül is csinálni, és Budapestnek esélye is lenne megkapni a 2024-es rendezést.

De a közleménynek nem is ez a legfontosabb része, Szalay-Berzeviczy Attila mozgalma ezt már milliárdszor elmondta. A fontos az, hogy a közleményük szerint most már a BOM is támogatja a népszavazást.

A mozgalom szerint korábban társadalmi konszenzus volt az olimpiarendezést Magyarországon, de ez a konszenzus a Momentum budapesti népszavazási kezdeményezésével megbomlott.

A BOM szerint

„a kialakult helyzetben a kormánynak, a fővárosnak és a Magyar Olimpiai Bizottságnak az a közös feladata, hogy mihamarabb orvosolja a támogatottság megbomlásához vezető okokat és találja meg a politikai egységhez visszavezető utat,

megerősítve azt egy népszavazással.

Ha ez valami oknál fogva már nem lenne lehetséges a 2024-es pályázat vonatkozásában, akkor deklaráltan 2019-re kell egy olyan politikai konszenzust teremteni az olimpia ügyében, amely lehetővé teszi, hogy a magyar főváros a 2024-es pályázat tapasztalataival és eredményeivel gazdagabban, valamint nem utolsó sorban a hibákból tanulva, még esélyesebben vághasson bele a 2028-as olimpiai játékok pályázati szakaszába.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt