A Magyar Olimpiai Bizottság továbbra is olimpiát akar

„Vannak nemzeti ügyek, amelyek politikától függetlenek kellene, hogy legyenek!" - ezzel indul a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közleménye, Borkai Zsolt MOB-elnököt idézve. A közlemény arról szól, hogy a MOB továbbra is kiáll az olimpiarendezés mellett, annak ellenére, hogy a Momentum Mozgalom pénteken 266 ezer aláírás leadásával kezdeményezett az ügyben fővárosi népszavazást.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

A MOB szerint ők még a pályázat benyújtása előtt kezdeményeztek egyeztetést minden parlamenti párttal az olimpiáról.

„Ez akkor a MOB székházában senki számára nem volt kérdés, mindenki egy emberként sorakozott fel mögötte, mindenki érezte, hogy vissza nem térő lehetőségről, és össznemzeti érdekről van szó”

- írja a közlemény.

Később viszont az ellenzéki pártok közül az MSZP, az LMP, a PM, az Együtt és a Kétfarkú Kutyapárt aláírásgyűjtésbe is beszállt, illetve e DK is aláírásra szólította híveit, és ezzel Borkai szerint az ellenzék kihátrált a korábbi együttgondolkodásból.

Borkai azt írta,

„Számomra érthetetlen, hogy miért hátrált most ki a politikai ellenzék egy nemzeti ügy mögül, és erkölcsileg megkérdőjelezhető módon miért csinál a magyar sport páratlan lehetőségéből pártpolitikai ügyet.”

De a közlemény szerint a MOB ettől függetlenül is mindent meg fog tenni az olimpiarendezés érdekében. (via index.hu)