Mostantól az ausztráliai magyaroknak is gyárt híradót a közmédia

utazás
2017 február 22., 15:17

A közmédia vezetői, Dobos Menyhért és Medveczky Balázs január 20. és február 7. között elutaztak, hogy a Duna World csatorna célkitűzéseiről, programjáról adjanak tájékoztatást az új-zélandi és az ausztráliai magyaroknak.

A közmédia vezetői annyira sikeresnek tartják az ausztráliai utazásukat, hogy Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. televíziós médiaszolgáltatásért felelős igazgatója szerdán bejelentette: 

A melbourne-i 31-es televíziós csatornával megállapodtunk abban, hogy heti magyar nyelvű híradót biztosítunk a számukra a jövőben.Január végén, az utazásuktól szóló hírek szerint, Szingapúrba is elutaztak, hogy ott találkozzanak az ott élő magyarokkal, de a mostani beszámolóból sajnos nem derül ki, hogy ez mennyire jött nekik össze. Pedig a költési listájukon például az is szerepelt, hogy a Park Regis Singapore hotelben szálltak meg. 

Park Regis Singapore
photo_camera Park Regis Singapore

Dobos Menyhért szerdán a 444-nek elküldte a az utazási költségeiket. 

Ezek szerint  a 16 napos körút az adófizetőknek 3 930 948 forintjába került. 

A három, SGD-ben fizetett pénzt jelöltő sor mutatja a szingapúri költéseket
photo_camera Hozzátették, hogy turistaosztályon utaztak, 3 és 4 csillagos szállodákban és motelekben laktak. 

Medveczky az MTI-nek most elmondta, hogy az utazás alatt hét közönségtalálkozón vettek részt, és számos helyi médium vezetőjével is tárgyaltak. Hozzátette, hogy „eredményes tárgyalásokat folytattunk a perth-i WTV vezetőjével arról, hogy heti rendszerességgel Magyarországról szóló, angol nyelvű híradást szolgáltatunk. Ezen felül fikciós, dokumentum, zenei, és egyéb műfajú tartalmakat is elérhetővé teszünk.”  

Útitársa, Dobos Menyhért, a Duna MSZ Zrt. vezérigazgatója a beszámolót annyival egészítette ki, hogy tárgyaltak az Ausztrál SBS országos televízióval a magyar nyelvű adások sugárzásáról, az eddigi együttműködés kibővítéséről, továbbá megállapodtak melbourne-i és perth-i magyar nyelvű újságokkal, hogy a közmédia által szerkesztett mediaklikk.hu oldal használatára vonatkozó tájékoztatót elhelyezik médiumaikban, hogy az ottani magyarság interneten keresztül elérje a közszolgálati csatornákat. 

A közmédia vezetői előtte Új-Zélandon is jártak, ahol találkoztak a magyar kolónia képviselőivel. Aucklandben, Wellingtonban és Christchurchben a magyar közmédia programjait, ezen belül is a Duna World diaszpórának szánt műsorait. Az MTI szerint számos kérdés, kérés hangzott el a műsor gazdagításával, valamint a közmédia műsorait tartalmazó mediaklikk.hu kínálatával, elérhetőségével kapcsolatban. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.