A hírszerzésért felelős miniszter sem tud Matolcsy elborult összeesküvés-elméletéről

POLITIKA
2017 február 23., 14:49
comments 108

Több kérdésre reagálva sem erősítette meg a magyar kormány hírszerzésért (is) felelős minisztere, Lázár János, hogy a magyar kormány vagy bármilyen kormányszerv rendelkezne olyan információkkal, amik alapján Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank tegnap a Parlamentben arról beszélt, hogy egy "nagy NATO-szövetséges" tavaly meg akarta buktatni a kormányt és a jegybankot, és orv csellel a brókercsődöket is ennek a mestertervnek megfelelően időzítette volna ezt a titokzatos háttérhatalom.

Idézem Lázár miniszter válaszait a mai kormányinfóról:

Ennél többet nem tudok mondani.

Ezen kívül nincs információm.

Több információval a kérdésről nem rendelkezem.

Nem tudom kommentálni, nem is akarom.

Ennyit akarok mondani, nem többet.

Amihez nem akart semmit hozzátenni, az annyi volt, amit már korábban is előadott, tehát hogy szerinte André Goodfriend, az USA korábbi ügyvivője minden nap azon dolgozott, hogy beavatkozzon a magyar politikába (mint egykoron Haynau).

Továbbá:

Én a hírszerzéssel foglalkozom, nem az elhárítással. Kérdezze meg az elhárítást.

Végül, megszokott rókamosolya mögé bújva azt is elmondta a korábban Simor András jegybankelnököt rendszeresen bíráló Lázár, hogy a kormány képviselőjeként nem kommentálja a jegybankelnök szavait.

Nyilván a  jegybankelnök rendelkezik olyan információkkal, amikkel mi nem

– mondta egy újabb kérdésre.

Matolcsy György jegybankelnökbe a kormánynak vetett bizalma töretlen

– tette hozzá.

Egyékbént tényleg meglepetésként érhette az összeesküvésekben rendszeresen utazó kormányt és kormánypártot, hogy Matolcsy még az ő szintjükhöz képest is súlyos hülyeséggel jött elő, ugyanis sem a Külügyminisztérium, sem a Miniszterelnökség, sem a Belügyminisztérium nem válaszolt a kérdéseinkre, hogy mi volt ez. Sőt, még a Magyar Nemzeti Bank sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.