A Momentum Mozgalom feljelenti a komáromi önkormányzat főtanácsadóját, aki a rendezvényükön végigfotózta az érdeklődőket

politika
2017 február 28., 11:00
comments 197

Szombaton Komáromban járt a Momentum Mozgalom, ahol Radics Gábor, a komáromi fideszes önkormányzat főtanácsadója sorra lefényképezte az asztalokat, ahol az érdeklődők ültek. Ezt mi is megírtuk a hatalom által gerjesztett „botránytól” hangos esemény után.

Bár Radics nekünk a helyszínen nem árulta el, kinek dolgozik, csak hogy kommunikációs tanácsadó, az önkormányzat honlapján könnyen meg lehetett találni, és az MTI is a komáromi önkormányzat sajtóreferenseként említette.

Az asztalok között éppen Radics Gábor, a komáromi önkormányzat főtanácsadója (középen háttal) fotózza végig a momentumosokkal beszélgető érdeklődőket
photo_camera Az asztalok között éppen Radics Gábor, a komáromi önkormányzat főtanácsadója (középen háttal) fotózza végig a momentumosokkal beszélgető érdeklődőket

A párttá alakulni szándékozó szervezet szerint viszont Radics „a fényképezéssel jogellenesen rögzíthette, hogy kik vesznek részt az eseményen, vagyis hogy vélhetően kik szimpatizálnak a Momentummal”. Mint írják: „Az ilyen adatgyűjtést szigorúan tiltják a törvények: beleegyezés nélkül senkinek a politikai véleményét vagy pártszimpátiáját nem lehet listázni. Mivel egy önkormányzati dolgozó rögzíthette, hogy kik voltak jelen az eseményen, fennállhat annak a veszélye, hogy ezeket az embereket politikai véleményük miatt hátrány érheti Komáromban.”

A Momentum ezért tegnap beadványt küldött a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, amiben kérik, hogy a hatóság indítson adatvédelmi eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.