Elképesztő tempóban emelkednek az állami építkezések árai

gazdaság
2017 március 03., 07:23
comments 135

A 24.hu szerint a Strabag és a Market 30-35 milliárd forintos ajánlatot adott be az állatkert mellé tervezett Pannon Park megépítésére. Az óriási üvegház a mostani cirkusz helyén épülne. Az árajánlatok azért nagyon meglepőek, mert a kiíráskor az állam csak 21 milliárdos költséggel számolt, holott a terv első körében még csak 10 - 15 milliárd forintban gondolkodtak.

A cikk arra emlékeztet, hogy mostanában minden sokkal drágábban épül, mint azt a kiíráskor tervezik. 

A Pannon Park látványterve, elefántokkal.
photo_camera A Pannon Park látványterve, elefántokkal.

A Puskás Stadiont például 2013-ban még csak 70 milliárdosra tervezték, aztán 100-ról volt szó, most pedig már 190-nél tartunk, és az építkezés még el sem kezdődött.

Az úszó vébére épülő Duna Arénát először 8 milliárdra ígérték, most már 49 milliárdnál járnak a költségek.

A Közlekedési Múzeum felújítása 7-ről 15,6 milliárdra drágult menet közben, ahogy a Moholy-Nagy egyetem campusára szánt keret is gyorsan dagad. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.