A Karc FM-en arról beszélgetnek, hogy az Iszlám Államból jönnek terroristák oktatni az ELTE gender szakára

KULTÚRA
2017 március 06., 10:15
comments 394

Magyarország. 2017. március 3., délután 4 óra. Elkezdődik a Karc FM-en a Paláver című betelefonálós műsor aznapi adása (a teljes adás itt hallható, a fontos részlet 21:08-tól). A műsor leírása szerint itt "nincs tabu téma, nincs tabu kérdés", várják mindazokat, "akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem".

A műsorvezető Papp Endre, a betelefonáló úr Vajda Miklós. Ekkor ez történik:

link Forrás

Vajda úr elmeséli, hogy "a legfrisebb hír, most kaptam, látom az interneten", hogy az ELTE-n kiírták, mit fognak tanítani valójában a jövőre induló gender szakon.

A beletefonáló úr erre a kiírásra gondol:

- ami egy interneten terjedő tréfa, a genderszak körüli hisztéria paródiája, első ránézésre is elég jól láthatóan. A Karc FM-et azonban nem lehet ilyesmivel megtéveszteni.

A betelefonáló úr rémülten sorolja fel a leírás pontjait onnantól, hogy "miért vagyok szingli 8 éve is ez miért jó nekem", odáig, hogy "a konditermek, mint a patriarchális elnyomás szimbólumai", de a pokol akkor szabadul el igazán, amikor Abu Muszad al Zarkavi, a Rakkai Iszlám Szabadegyetem előadójának szabadon választható kurzusához, a Vallási kisebbségek szexuális felszabadítás című ponthoz érnek.

"Rakka?"

 - hüledezik a műsorvezető, majd megállapítják, hogy az az Iszlám Állam központja.

"Amiket elmondott, az ijesztő, hátborzongató" 

- mondja Papp Endre műsorvezető a betelefonálónak, és megköszöni, hogy megismertette a hallgatókkal a gender szak igazi tartalmát.

A következő neuralgikus pont a "Nemváltás házilag" című pont felolvasása, amit a szórólap szerint bizonyos Kovácsné Szabados Gyula tart, de a Karc FM-en itt sem fognak gyanút, csak megállapítják, hogy ez érdekes név.

A betelefonáló úr tágabb összefüggésbe is helyezi a témát, elmondja, hogy az Iszlám Államot a Pentagon hozta létre, és most megpróbálják kulturális vonalon hozzánk is behozni ezt. 

"Az Iszlám Állam egyeteméről, a rakkai egyetemről fog idejönni valami nagyon képzett terrorista, és az fog előadni az ELTE-n" 

- hangzik el a Karc FM-en.

Papp Endre műsorvezető hallhatóan megrendülten ismeri el, hogy neki a torkára forrt a szó, mert ő az ELTE-n végzett, amit Pázmány Péter alapított, még a muszlim megszállás idején.

Szóval borzalmas, összegez a műsorvezető, a beletelefonáló szerint pedig

erre kell felkészülni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.