Duginista magyar fiatalok fekete kapucnit húztak, aztán matricákat ragasztgattak egy Starbucks ablakaira, mert nem szeretik a muszlimokat

MŰVÉSZET
2017 március 08., 08:59
comments 156

Nagyon sok dolog van Magyarországon, amit az egyszeri ember soha nem fog tudni megérteni. Ilyenek azok a fiatalok is, akik a szélsőjobboldali újjászületés jegyében alt-right-ra keresztelték át az identitásvédő pszeudo-fasizmust, és elnevezték magukat Identás Generációnak.

Aztán elkezdtek gondolkodni, hogyan is védhetnék meg hatékonyan az identitásukat, és rájöttek, hogy úgy, ha matricákat ragasztanak valamelyik budapesti Starbucks üvegeire. Ezt meg is tették (a videón lévő hóesésből ítélve még télen), aztán feltöltötték márciusban az erről készült videót a Youtube-ra:

link Forrás

A matricákon a Starburka felirat szerepel, és a Starbucks logóján lévő sellő nikábban. Tehát a Starburka inkább Starnikáb, csak az nem hangzik olyan jól.

Egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon ki akarja nikábba öltöztetni a Starbucks sellőjét, és azt sem, hogy akkor az Identitás Generáció ezzel a Starbucks mellett állt-e ki, ami - bárhogy is nézzük - bizony egy amerikai központú multi. Persze az is lehet, hogy azt akarták mondani, hogy a Starbucks és a nikábhordás az ugyanaz, de valószínűleg erre sem jövünk már rá soha.

Hát, szóval ez a helyzet. (via 24.hu)

UPDATE 10.40

Az akció jó eséllyel a Starbucks korábbi kiállására utal, amiben Trump muszlim beutazási tilalma ellen emeltek szót, és felajánlották, hogy felvesznek 10 ezer menekültet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.