Francois Fillon elfelejtette bevallani, hogy 3 éve 50 ezer eurót kapott kölcsön kamatmentesen egy milliárdostól

külföld
2017 március 08., 06:18
comments 102

Francois Fillon mostanra tényleg minden idők legszánnivalóbb francia elnökjelöltje lett. A jobboldali blokk jelöltjeként igazából csak annyi lett volna a dolga a választás megnyeréséhez, hogy néz ki a fejéből, és nem csinál semmi törvénytelenséget, de még ez sem sikerült neki. A feleségének juttatott kifizetései miatt már vádat is emeltek ellene, és már a kampány idején bíróság elé kell állnia.

Most kiderült egy újabb stikli: 2013-ban 50 ezer eurót, azaz akkori árfolyamon is több mint 15 millió forintot kapott kölcsön Marc Ladreit de Lacharriere francia milliárdostól kamatmentesen.

Marc Ladreit de Lacharriere egyébként az egyik leggazdagabb francia milliárdos, aki nem örökölte a vagyonát. Hatalmas holdingcége, a FIMALAC egy rakás francia és európai cégben tulajdonos.

Fillon és Marc Ladreit de Lacharriere kapcsolata kifejezetten jó: a milliárdos 2010-ben az akkor miniszterelnöki megbízatását töltő Fillon felterjesztésére kapta meg a francia Becsületrendet. De Lacharriere egyik újságja pedig alkalmazta Fillon feleségét, akivel kapcsolatban Fillon pont ezért fényszerül most magyarázkodásra, mert a gyanú szerint úgy vett fel állami fizetéseket, hogy közben nem dolgozott.

A kölcsönre fényt derítő Le Canard Enchainé nevű francia szatirikus lap megkereste Fillont is az ügyben, de a jelölt ügyvédje azt mondta, hogy mivel Fillon már teljesen visszafizette a kölcsönt, ezért már nem is kell azt lejelenteni sehol. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.