Parragh László kamarai elnök felesége a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába tart

gazdaság
2017 március 08., 13:58
comments 105

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa elég fontos testület, dönt például a jegybanki alapkamat mértékéről, nagy befolyása van a jegybank monetáris politikájára. 

A tanács tagja például az a Cinkotai János, aki az infláció egyik legnagyobb magyar szakértőjének számít. A hatéves mandátuma ugyanakkor lejár márciusban, ezért a helyére új tagot keresnek. Az origo szerint a jelölt Parragh Bianka, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének felesége. 

A Magyar Nemzet azzal egészíti ki a hírt, hogy meghökkentő a választás, mert Parragh Bianka ugyan közgazdász, de pont monetáris politikával nem foglalkozott eddig. (Parragh Bianka Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara, Közpénzügyi és Államháztartási Intézetének adjunktusa, emellett az Óbudai Egyetemen a Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézetében is adjunktusként dolgozik. Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban szerzett PhD fokozatot.) 

Parragh László, az Iparkamara elnöke éppen egy hete látta vendégül Matolcsy Györgyöt, Orbán Viktort és Varga Mihályt a szervezet gazdasági évnyitóján.

A monetáris tanács tagjairól az Országgyűlés szavaz majd. A tanács egy másik tagjának, Kocziszky Györgynek is lejárt a mandátuma, de őt várhatóan újraválasztja a Parlament.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.