Parragh László kamarai elnök felesége a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába tart

2017 március 8., szerda 13:58
107

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa elég fontos testület, dönt például a jegybanki alapkamat mértékéről, nagy befolyása van a jegybank monetáris politikájára. 

A tanács tagja például az a Cinkotai János, aki az infláció egyik legnagyobb magyar szakértőjének számít. A hatéves mandátuma ugyanakkor lejár márciusban, ezért a helyére új tagot keresnek. Az origo szerint a jelölt Parragh Bianka, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének felesége. 

A Magyar Nemzet azzal egészíti ki a hírt, hogy meghökkentő a választás, mert Parragh Bianka ugyan közgazdász, de pont monetáris politikával nem foglalkozott eddig. (Parragh Bianka Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara, Közpénzügyi és Államháztartási Intézetének adjunktusa, emellett az Óbudai Egyetemen a Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézetében is adjunktusként dolgozik. Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban szerzett PhD fokozatot.) 

Parragh László, az Iparkamara elnöke éppen egy hete látta vendégül Matolcsy Györgyöt, Orbán Viktort és Varga Mihályt a szervezet gazdasági évnyitóján.

A monetáris tanács tagjairól az Országgyűlés szavaz majd. A tanács egy másik tagjának, Kocziszky Györgynek is lejárt a mandátuma, de őt várhatóan újraválasztja a Parlament.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt