Parragh László megerősítette, hogy a feleségét hívták az MNB monetáris tanácsába

2017 március 9., csütörtök 9:04
135

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megerősítette az mfor-nak, hogy a felesége, Parragh Bianka kerülhet a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és felesége, Parragh Bianka érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál (Fotó: Varga György / MTI) Fotó: Varga György

Parragh a lapnak azt mondta, nagyjából egy hónapja történt a konkrét felkérés, és a felesége „két egyetemen tanít, több nyelven tart előadásokat, jártas a pénzügyi jogban”. Parragh azt is állítja, a felesége élő kapcsolatban van az MNB-vel, több tanulmányt is készített a jegybanknak, amikért persze pénzt nem kapott.

A Magyar Nemzet tegnap azt írta, meghökkentő a választás, mert Parragh Bianka közgazdász ugyan, de monetáris politikával nem foglalkozott eddig.

A monetáris tanács tagjairól az Országgyűlés szavaz majd. A tanács egy másik tagjának, Kocziszky Györgynek is lejárt a mandátuma, de őt várhatóan újraválasztja a Parlament. (mfor)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt