Parragh László megerősítette, hogy a feleségét hívták az MNB monetáris tanácsába

politika
2017 március 09., 09:04
comments 130

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megerősítette az mfor-nak, hogy a felesége, Parragh Bianka kerülhet a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és felesége, Parragh Bianka érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál (Fotó: Varga György / MTI)
photo_camera Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és felesége, Parragh Bianka érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál (Fotó: Varga György / MTI)

Parragh a lapnak azt mondta, nagyjából egy hónapja történt a konkrét felkérés, és a felesége „két egyetemen tanít, több nyelven tart előadásokat, jártas a pénzügyi jogban”. Parragh azt is állítja, a felesége élő kapcsolatban van az MNB-vel, több tanulmányt is készített a jegybanknak, amikért persze pénzt nem kapott.

A Magyar Nemzet tegnap azt írta, meghökkentő a választás, mert Parragh Bianka közgazdász ugyan, de monetáris politikával nem foglalkozott eddig.

A monetáris tanács tagjairól az Országgyűlés szavaz majd. A tanács egy másik tagjának, Kocziszky Györgynek is lejárt a mandátuma, de őt várhatóan újraválasztja a Parlament. (mfor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.