Parragh László megerősítette, hogy a feleségét hívták az MNB monetáris tanácsába

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megerősítette az mfor-nak, hogy a felesége, Parragh Bianka kerülhet a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és felesége, Parragh Bianka érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál (Fotó: Varga György / MTI)

Parragh a lapnak azt mondta, nagyjából egy hónapja történt a konkrét felkérés, és a felesége „két egyetemen tanít, több nyelven tart előadásokat, jártas a pénzügyi jogban”. Parragh azt is állítja, a felesége élő kapcsolatban van az MNB-vel, több tanulmányt is készített a jegybanknak, amikért persze pénzt nem kapott.

A Magyar Nemzet tegnap azt írta, meghökkentő a választás, mert Parragh Bianka közgazdász ugyan, de monetáris politikával nem foglalkozott eddig.

A monetáris tanács tagjairól az Országgyűlés szavaz majd. A tanács egy másik tagjának, Kocziszky Györgynek is lejárt a mandátuma, de őt várhatóan újraválasztja a Parlament. (mfor)