Népszavazáson döntetnének a római parti mobilgátról

2017 március 13., hétfő 14:29
42

A III. kerületi ellenzéki (Együtt, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd) önkormányzati képviselők kérdeznék meg a helyieket a római partra tervezett gát ügyében - írja a hvg.

Pontosabban arról, hogy a két nyomvonal közül melyiken épüljön fel a mobilgát. Egy múlt heti lakossági fórumon az derült ki, hogy műszakilag közvetlenül a Duna-parton, de beljebb a Nánási út és a Királyok útja nyomvonalán is megépíthető az árvízvédelmi szabályoknak megfelelő védmű. 

A népszavazási kérdés ezért így hangozna:  

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete oly módon alkossa meg a kerület településképi rendeletét és építési szabályozását, hogy a Csillaghegyi-öblözet védelme kapcsán a Duna főmedre mentén csak a Nánási út és a Királyok útja nyomvonala mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű?" 

Az ellenzéki kezdeményezésből akkor lehet népszavazás, ha ezt a képviselő-testület többsége is megszavazza. Az ellenzéki politikusok bíznak abban, hogy a helyi fidesz és Bús Balázs polgármester is támogatja az emberek megkérdezését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt