Népszavazáson döntetnének a római parti mobilgátról

Budapest
2017 március 13., 14:29
comments 40

A III. kerületi ellenzéki (Együtt, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd) önkormányzati képviselők kérdeznék meg a helyieket a római partra tervezett gát ügyében - írja a hvg.

Pontosabban arról, hogy a két nyomvonal közül melyiken épüljön fel a mobilgát. Egy múlt heti lakossági fórumon az derült ki, hogy műszakilag közvetlenül a Duna-parton, de beljebb a Nánási út és a Királyok útja nyomvonalán is megépíthető az árvízvédelmi szabályoknak megfelelő védmű. 

A népszavazási kérdés ezért így hangozna:  

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete oly módon alkossa meg a kerület településképi rendeletét és építési szabályozását, hogy a Csillaghegyi-öblözet védelme kapcsán a Duna főmedre mentén csak a Nánási út és a Királyok útja nyomvonala mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű?" 

Az ellenzéki kezdeményezésből akkor lehet népszavazás, ha ezt a képviselő-testület többsége is megszavazza. Az ellenzéki politikusok bíznak abban, hogy a helyi fidesz és Bús Balázs polgármester is támogatja az emberek megkérdezését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.