Másfél hónappal a választások előtt hivatalosan is vádat emeltek Fillonnal szemben

2017 március 14., kedd 17:30
95

Hivatalosan is vádat emelt a francia államügyészség Francois Fillon konzervatív elnökjelölttel szemben, ami nem jöhetett neki túl jól, hiszen másfél hónap múlva tartják a választásokat. Igazi politikus Grand Slammel vádolják: közpénz elsikkasztása, hivatali bizalommal való visszaélés, csalás és vagyonbevallás elmulasztása a gyanú. A mostani helyzet szerint nem jutna be az elnökválasztás második fordulójába.

Éppen a bejelentés után szivárgott ki, hogy a másik esélyes francia elnökjelölt, a balközép Emmanuel Macron is aggódhat, ugyanis az AFP szerint nyomozni kezdtek a tavalyi Las Vegas-i útjával kapcsolatban. (Ezt ugyanúgy a Le Canard Enchainé nevű szatirikus lap leplezte le, ahogy Fillon feleségének ügyét.)

Arról sincs szó, hogy Marine Le Pent elkerülnék az ügyészség nyomozásai, neki is van egy kamumunkahelyes ügye, de a közvélemény-kutatások szerint az ő támogatóit ez kevésbé érdekli.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt