L. Simon László megtalálta a NER új ellenfelét: Zoránt

A februári Aréna-beli koncertje után Zorán a Magyar Narancsnak a mai közpénzviszonyok ismeretében dicséretesen azt mondta:

„Nálam mindig arra ment ki a játék, hogy jöjjön annyi ember, hogy a belépők ára fedezze a koncert költségvetését. Ez ilyen egyszerű, soha eszembe nem jutna állami támogatást kérni, vagy hogy pályázzak ilyen pénzekre.”

Sztevanovity Zorán koncertje a Papp László Budapest Sportarénában február 18-án (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

A könyvpiac államosításáról álmodó L. Simon László fideszes képviselőnek ennyi elég is volt, hogy az ATV-ben „szétszedje” a 75 éves zenészt. L. Simon szerint Zorán a korábbi koncertjeinek a plakátjai alapján korábban igenis voltak támogatói az énekesnek. „Egy olyan koncert, melyet az OTP vagy a Telekom támogat, nem pusztán a jegyárbevételből tartja fenn magát”, és egyszer még az állami MVM is felbukkant támogatóként, tehát Zorán érvelése, hogy soha nem kért pénzt az államtól, téves – mondta L. Simon, aki a Magyar Narancsot és kinyomtatott Zorán-plakátokat is magával vitt.

Forrás: ATV-videó

Ez, ahogy a Magyar Narancs rámutatott, két olvasatot feltételez:

  1. L. Simon László nem érti, mi a különbség a kormány és egy állami tulajdonban lévő cég között.
  2. L. Simon László elismeri, hogy ha egy cég állami tulajdonban van, az csak a kormány meghosszabbításaként működhet.

A beszélgetés végén szóba került a Jordán Tamás szombathelyi színházi kinevezése körüli botrány is. L. Simon szerint az, hogy a fideszes városvezetés nem akarta elfogadni a színházat létrehozó és vezető Jordán Tamás pályázatát, nem Jordánról szól, hanem arról, hogy az „álszent pályázati rendszer nem tartható fenn”. Azaz szerinte nem kéne pályázgatni szakmai zsűrivel meg ilyenekkel, hanem jobb volna, ha a fenntartó önkormányzat simán kinevezhetné azt, akit jónak talál. (Magyar Narancs)