Most az esztergomi püspök állt ki a menekültek mellett

politika
2017 március 20., 20:51
comments 94

A Magyar Katolikus Egyház elöljárói közül eddig Beer Miklós váci püspök állt ki a menekültek mellett. Felhívásában arra kérte a híveket és minden jó szándékú embert, hogy 

karoljanak fel egy legálisan hazánkba érkezett menekültet.

Beer maga is befogadott két menekültet a püspökségre. A váci püspökhöz csatlakozott most az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye püspöke, aki a HírTV-nek azt mondta, hogy a katolikus egyház két igazságot próbál egyensúlyban tartani. Székely János egyrészt a bevándorlóknak is megvannak kötelességeik, de azoknak segíteni kell, akiknek az élete lehetetlenné vált.

„Mi, katolikus egyházban levő emberek, Krisztust kereső emberek, úgy érezzük, hogy legalább az a kicsi, amit megtehetünk, hogy az a néhány száz ember, aki itt van a határainkon belül, sokan hál’ istennek, kaptak már menedékstátuszt vagy menekültstátuszt, de van, aki még ennek a folyamatnak a közepén van, legalább őnekik próbáljunk segítséget nyújtani és hál’ istennek én is így látom, hogy egyre többen, akár befogadó nyilatkozattal, munkahellyel, szállásadással kolostorok és más intézmények segítenek,” 

jelentette ki a püspök. 

A HírTV szerint Magyarországon tavaly mindössze 154 menedékkérőt ismertek el menekültként, több mint 200-an pedig oltalmazott státuszt kaptak. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt