Fejetlen kapkodással nem lehet vádolni a nyomozókat a Széchenyi Bank-ügyben

bűnügy
2017 március 21., 7:51
comments 54

Polt Péter legfőbb ügyész lényegében megerősítette azt a korábbi hírt, hogy nagyon lassan halad a nyomozás az állam által agyonpénzelt, és gigantikus, 18 milliárdos károkat okozó Széchenyi Bank-ügyében. 

Töröcskei István volt bankja ellen a Magyar Nemzeti Bank, a NAV, a felszámoló és Varju László DK-s politikus is feljelentés tett. 2015 február 18-a óta nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági bűnözés Elleni Főosztálya, a Fővárosi Főügyészség felügyelete alatt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

A legfőbb ügyész Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő kérdésére azt írta: a két éve tartó nyomozás határidejét a Legfőbb Ügyészség 2017 június 18-áig meghosszabbította, de már most jelezte, a várható befejezés csak 2018 decembere. 

„Az ügyben eddig nem került sor gyanúsítotti kihallgatásra”

- írja Polt. A bank tulajdonosa, Töröcskei István a 24.hu-nak nemrég azt mondta, hogy őt még tanúként sem hallgatták meg, ahogyan a jegybank által megbírságolt felső vezetőket sem. Mindezt úgy, hogy Töröcskei egy állami körbe tartozó cég igazgatósági elnökeként ma is havi 300 ezer forintot keres.

Hogy mi történt akkor eddig? 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt