Fejetlen kapkodással nem lehet vádolni a nyomozókat a Széchenyi Bank-ügyben

Polt Péter legfőbb ügyész lényegében megerősítette azt a korábbi hírt, hogy nagyon lassan halad a nyomozás az állam által agyonpénzelt, és gigantikus, 18 milliárdos károkat okozó Széchenyi Bank-ügyében. 

Töröcskei István volt bankja ellen a Magyar Nemzeti Bank, a NAV, a felszámoló és Varju László DK-s politikus is feljelentés tett. 2015 február 18-a óta nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági bűnözés Elleni Főosztálya, a Fővárosi Főügyészség felügyelete alatt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

A legfőbb ügyész Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő kérdésére azt írta: a két éve tartó nyomozás határidejét a Legfőbb Ügyészség 2017 június 18-áig meghosszabbította, de már most jelezte, a várható befejezés csak 2018 decembere. 

„Az ügyben eddig nem került sor gyanúsítotti kihallgatásra”

- írja Polt. A bank tulajdonosa, Töröcskei István a 24.hu-nak nemrég azt mondta, hogy őt még tanúként sem hallgatták meg, ahogyan a jegybank által megbírságolt felső vezetőket sem. Mindezt úgy, hogy Töröcskei egy állami körbe tartozó cég igazgatósági elnökeként ma is havi 300 ezer forintot keres.

Hogy mi történt akkor eddig?