Parragh László Matolcsyért rajongó felesége tényleg bekerült az MNB Monetáris Tanácsába

Parragh Bianka ugyan kevéssé számít ismert szakértőnek a hazai monetáris politika területén, de ez sem akadályozta meg a parlamentet abban, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének feleségét beválasszák a legfontosabb monetáris testületbe, havi bruttó hárommilliós fizetésért. 

Parragh Bianka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, életrajza szerint vállalati versenyképességgel és gazdasági szabályozással foglalkozott korábban, a makrogazdasághoz és monetáris politikához kevés köze volt eddig. 

Az elmúlt években egyszer amiatt szerepelt már a hírekben, mert a  hvg.hu és a Népszabadság megírta, hogy Parraghék több cége nem fizette be a kötelező kamarai díjat, és az egyik ilyen cég a Parragh Kft. volt, aminek egyik tulajdonosa az amerikai offshore-paradicsomban, Delaware-ben bejegyzett International Tiles Connections Corporation volt, aminek kézbesítési megbízottja ekkor Parragh Bianka volt. 

Parragh Bianka viszonylag szűkre szabott publikációs listájának egyik gyöngyszeme a Hitelintézeti Szemlében megjelent recenziója, melyben Matolcsy György teljesítményétől alél el. Részleteket itt lehet olvasni belőle. (via hvg.hu)