Parragh László Matolcsyért rajongó felesége tényleg bekerült az MNB Monetáris Tanácsába

2017 március 21., kedd 9:27
140

Parragh Bianka ugyan kevéssé számít ismert szakértőnek a hazai monetáris politika területén, de ez sem akadályozta meg a parlamentet abban, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének feleségét beválasszák a legfontosabb monetáris testületbe, havi bruttó hárommilliós fizetésért. 

Parragh Bianka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, életrajza szerint vállalati versenyképességgel és gazdasági szabályozással foglalkozott korábban, a makrogazdasághoz és monetáris politikához kevés köze volt eddig. 

Az elmúlt években egyszer amiatt szerepelt már a hírekben, mert a  hvg.hu és a Népszabadság megírta, hogy Parraghék több cége nem fizette be a kötelező kamarai díjat, és az egyik ilyen cég a Parragh Kft. volt, aminek egyik tulajdonosa az amerikai offshore-paradicsomban, Delaware-ben bejegyzett International Tiles Connections Corporation volt, aminek kézbesítési megbízottja ekkor Parragh Bianka volt. 

Parragh Bianka viszonylag szűkre szabott publikációs listájának egyik gyöngyszeme a Hitelintézeti Szemlében megjelent recenziója, melyben Matolcsy György teljesítményétől alél el. Részleteket itt lehet olvasni belőle. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt