Nem lesz idén magyar Ironman

sport
2017 március 22., 15:13
comments 71

2017-ben nem lesz Magyarországon Ironman 70.3, jelentették be a nemzetközi szervezők. Tavaly volt egy kisebb botrány a Kopaszi-gát öblénél fekáliával szennyezett víz miatt, de nem tudni, hogy ennek is szerepe van a döntésben.

Résztvevõk úsznak az Ironman 70.3 triatlonversenyen Budapesten 2016. július 30-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
photo_camera Résztvevõk úsznak az Ironman 70.3 triatlonversenyen Budapesten 2016. július 30-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A korábbi három magyar Ironman rendezője mindenesetre utalt valamire: „Rendkívül elkeserítő az, hogy a jelenlegi magyar triatlon szakmai vezetése alkalmatlan egy ilyen világméretű rendezvény befogadására, és nem tud élni a páratlan lehetőséggel” - mondta Kropkó Péter, 51-szeres IRONMAN, a Kropkó Promotion ügyvezetője és az IRONMAN 70.3 Budapest sportszakmai vezetője.

A Magyar Triatlon Szövetség elnöke egyébként Bátorfi Béla, Orbán Viktor fogorvosa.

Aki nagyon szeretné egész napos úszással, biciklizéssel és futással kinyuvasztani magát, ezekre a versenyekre mehet, írják a szervezők:

  • IRONMAN 70.3 Kraichgau, Németország (június 11.)
  • IRONMAN 70.3 Luxembourg – Région Moselle, Luxembourg (június 18.)
  • IRONMAN 70.3 Pescara, Olaszország (június 18.)
  • IRONMAN 70.3 Dublin, Írország (augusztus 20.)
  • IRONMAN 70.3 Vichy, Franciaország (augusztus 26.)
  • IRONMAN 70.3 Zell am See-Kaprun, Ausztria (augusztus 27.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.