Orbán a szombati uniós csúcs miatt nem utazhat a portugál-magyarra

2017 március 22., szerda 13:32
153
Orbán Viktor a felcsúti lelátón. Fotó: Botos Tamás / 444 Fotó: Botos Tamás / 444

A római szerződés aláírásának hatvanadik évfordulóját ünneplik az Európai Unió állam- és kormányfői szombaton Rómában, ahol megvitatják az Európai Bizottság által március elején kiadott Fehér Könyvet is. 

Aznap este a tervek szerint ráadásul egy díszvacsorán is részt vesznek az országvezetők, így Orbán Viktor lemarad az esti Portugália-Magyarország mérkőzésről. Ez most kivételesen nem a brüsszeli bürokraták, hanem az UEFA bűne, akik pont az unió szülinapjára tették a magyar meccset. 

Három hete próbáljuk megtudakolni Havasi Bertalantól, utazik-e a miniszterelnök a meccsre, de nem válaszol, és utolsó, kétségbeesett kérésünkre Orbáni hivatalos szombati programját sem küldte el, de kormányzati források megerősítették, hogy a miniszterelnök Rómába utazik. 

Nem csak a közügyekre kiváncsi magyarokat, de kormánya tagjait is homályban hagyta a kormányfő, akik pedig lelkesen tervezték az útjukat Lisszabonba. Tállai András nagyobb sleppel, Balog Zoltán unokájával tervezett nekivágni Portugáliának, és Seszták Miklós is csomagolni készült, de bizonyára mind abban bíztak, hogy a miniszterelnök oldalán szoríthatnak. 

A lógás nem opció, nyomós ok nélkül nem nagyon fordult elő még olyan ugyanis az uniós csúcsok történetében, hogy egy kormányfő ne jelenjen meg - Orbán is mindig utazott eddig, amikor miniszterelnök volt. 

Pénteken és szombaton is kilenc világbajnoki selejtezőt rendeznek Európa focipályáin. A négy újonccal utazó magyar válogatott 20.45-kor lép pályára Lisszabonban. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt