Orbán a szombati uniós csúcs miatt nem utazhat a portugál-magyarra

foci
2017 március 22., 13:32
comments 143
Orbán Viktor a Pancho aréna VIP-páholyában
photo_camera Orbán Viktor a felcsúti lelátón. Fotó: Botos Tamás / 444

A római szerződés aláírásának hatvanadik évfordulóját ünneplik az Európai Unió állam- és kormányfői szombaton Rómában, ahol megvitatják az Európai Bizottság által március elején kiadott Fehér Könyvet is. 

Aznap este a tervek szerint ráadásul egy díszvacsorán is részt vesznek az országvezetők, így Orbán Viktor lemarad az esti Portugália-Magyarország mérkőzésről. Ez most kivételesen nem a brüsszeli bürokraták, hanem az UEFA bűne, akik pont az unió szülinapjára tették a magyar meccset. 

Három hete próbáljuk megtudakolni Havasi Bertalantól, utazik-e a miniszterelnök a meccsre, de nem válaszol, és utolsó, kétségbeesett kérésünkre Orbáni hivatalos szombati programját sem küldte el, de kormányzati források megerősítették, hogy a miniszterelnök Rómába utazik. 

Nem csak a közügyekre kiváncsi magyarokat, de kormánya tagjait is homályban hagyta a kormányfő, akik pedig lelkesen tervezték az útjukat Lisszabonba. Tállai András nagyobb sleppel, Balog Zoltán unokájával tervezett nekivágni Portugáliának, és Seszták Miklós is csomagolni készült, de bizonyára mind abban bíztak, hogy a miniszterelnök oldalán szoríthatnak. 

A lógás nem opció, nyomós ok nélkül nem nagyon fordult elő még olyan ugyanis az uniós csúcsok történetében, hogy egy kormányfő ne jelenjen meg - Orbán is mindig utazott eddig, amikor miniszterelnök volt. 

Pénteken és szombaton is kilenc világbajnoki selejtezőt rendeznek Európa focipályáin. A négy újonccal utazó magyar válogatott 20.45-kor lép pályára Lisszabonban. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.