Az orosz kormány szerint a Nyugat összeesküvést sző a 2018-as orosz focivébé megzavarására

külföld
2017 március 24., 21:08

Pénteken korán reggel az Orosz Föderáció nagy-britanniai nagykövetsége hirtelen kiírt a Twitterre, hogy „a Nyugat” azt tervezi, hogy megzavarja a 2018-as, Oroszországban megrendezendő foci világbajnokságot. A nagykövetség szerint a bizonyíték is nyilvánvaló, és remélik, hogy a józan ész majd győzedelmeskedni fog.

link Forrás

Hogy nem csak a Londonba akkreditált orosz nagykövet kelt fel bal lábbal, hanem ez az üzenet a hivatalos orosz diplomáciai kommunikáció része, azt az orosz külügyminisztérium szóvivőjének sajtótájékoztatója is bizonyítja, hiszen ő egy csütörtöki sajtótájékoztatón pont ugyanerről beszélt. Ő azt mondta, hogy a „nyugati világ” úgy akarja majd megzavarni a sporteseményt, hogy negatív hírekben számol majd be róla.

A külügyi szóvivő külön kiemelte az Egyesült Királyságot, mint olyan országot, ami szervezkedik a vébé megzavarására. Sőt, a szóvivő szerint a jövőben a nyugati világ komoly lépéseket tesz majd a zavarásra, és megpróbálják majd negatívan befolyásolni a közvéleményt, de lesznek majd nagy meglepetések.

Az orosz kormánynak nagyon nem esett jól, amikor a Szocsiban rendezett 2014-es téli olimpiáról rengeteg hírben olyan számolt be a nyugati sajtó, amik az előkészületek és a felszerelés hiányosságairól, meg a helyi infrastruktúra hiányosságairól szóltak.

Ezek a hírek egyébként jórészt sportolók és a helyszínre akkreditált újságírók beszámolói alapján íródtak, és olyasmikről szóltak, mint hogy nincs víz a hotelben, nincs lecsempézve a fürdőszoba a sportolói szálláson, leszakad a lift a sajtóhotelben, kilyukad a fel és leesik az ajtó a szobákban. Az orosz kormány jó eséllyel az ilyen hrek elé szeretne menni ezzel, hogy ha a vébéről is megjelennek ilyen hírek, könnyebben bélyegezhessék azokat egy átfogó lejárató propaganda részeinek. (The Hill)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.