Lázár János a Csíki Manufaktúráig utazott, hogy megigya élete második pohár sörét

2017 március 24., péntek 11:03

Miniszterelnökséget vezető miniszterünk, a páratlan munkabírásáról ismert Lázár János pénteken Csíkszentsimonra látogatott, hogy személyesen győződjön meg a  a Csíki Sör Manufaktúrában zajló kifogástalan szakmai munkáról, és koccintott Lénárd Andrással, a Csíki Sör Manufaktúrát üzemeltető Lixid Project Kft. vezetőjével is.   

Az MTI fotósa, Veress András képeinek jelentőségét két dolog adja. Az egyik az, hogy egy január végi romániai bírósági ítélet után a gyár már nem forgalmazhatja termékét Igazi Csíki sör néven, helyette az üvegek Igazi Tiltott Sörös címkével kerülnek forgalomba, és a magyar kormány emiatt hadat üzent a felperes Heinekennek. A másik pedig az, hogy Lázár János valószínűleg életében most először kóstolt sört

UPDATE: az ügyben illetékes Czinkóczi kolléga felvilágosított, hogy Lázár korábban bevallotta, hosszú évekkel ezelőtt "Rapcsák András néhai polgármester és Csorba Mihály néhai alpolgármester unszolására egyszer megivott egy pohár sört", úgyhogy a pénteki már a második lehetett a sorban.  

Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor