Óbuda polgármestere nekimegy a lomizóknak

Budapest
2017 március 24., 17:45

Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármesterének elege lett a lomtalanítás ma Budapesten bevett gyakorlatából, ezért nyílt levelet írt Csontos Istvánnak, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának. Íme:

„Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Az idei évi lomtalanítás kapcsán olyan állapotok alakultak ki Óbudán és Békásmegyeren, melyeket szóvá kell tennem. Előtte azonban szeretném megköszönni az FKF korrekt munkáját és együttműködési készségét. Gyors reagálásuknak köszönhetően sikerül az illegálisan lerakott szemetet eltávolítani és a III. kerületet tisztán tartani.

A lomtalanítás időszakában sajnálatos módon azonban kritikus közállapotok alakultak ki, a kirakott lomok környékén bűnözői csoportok terrorizálják a kerület lakóit, ami számomra elfogadhatatlan.

Meggyőződésem, hogy a lomtalanítás jelenlegi gyakorlata tarthatatlan, azt radikálisan meg kell változtatni. Javaslom, hogy más városok mintájára a lakosok, társasházak egyedi bejelentése alapján lehessen lomot elszállíttatni és szüntessék meg azt a gyakorlatot, ami jelen pillanatban Budapesten kialakult. Tájékoztatom továbbá, hogy az a fajta lomtalanítás, amely jelenleg is zajlik Óbuda-Békásmegyer területén, nem kívánatos, azt a jövőben nem támogatom.” (Óbuda.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.