Putyin fogadta Le Pent, hogy elmondhassa, ő soha nem avatkozna bele a francia elnökválasztásba

külföld
2017 március 24., 13:45
comments 134
Le Pen és Putyin. Fotó: Russian Presidential Press and Information Office / Handout / Anadolu Agency
photo_camera Le Pen és Putyin. Fotó: Russian Presidential Press and Information Office / Handout / Anadolu Agency

"Nagyon fontos Oroszország számára a Franciaországhoz fűződő viszony, és természetesen semmi esetre sem akar beavatkozni a másik ország nemsokára következő elnökválasztásába" - nyilatkozta pénteken Vlagyimir Putyin, miután a Kremlben fogadta a választás egyik esélyesét, a jobboldali Front Nacionalt vezető Marine Le Pent. 

A mondás azért is mosolyogtató, mert mai napig az uniós radikális pártok közti orosz befolyásszerzés eddigi legegyértelműbb bizonyítéka, hogy három év az orosz First Czech Russian Bank 11 millió eurós hitelt adott Le Pen pártjának, most januárban pedig az is láthatóvá vált, hogy miután a bank bedőlt, Moszkva pedig átvette a követeléseket, az oroszok hamarosan kérnék vissza a pénzt. 

Putyin arról beszélt még pénteken, hogy bárki is győz majd az egy hónap múlva esedékes választáson, ő kiegyensúlyozott kapcsolat kialakítására törekszik majd. 

link Forrás

Le Pen ugyanitt igyekezett nagyon kedvében járni az orosz hatalomnak: a két országot szorosan összefűző kulturális és gazdasági szálakat emlegette, az iszlamista terror elleni közös fellépést sürgette, továbbá kritizálta a globalizmust és az Európai Uniót is, amiért amiért fenyegetéssel, zsarolással és szankciókkal igyekszik eredményeket elérni a nemzetközi politikában. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.