Kóbor János nem érti, min húzta fel magát annyira Presser Gábor

Kóbor János énekes az Omega Oratórium előadásán a felcsúti Pancho Arénában 2015. június 13-án (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az Omega frontembere, a Gyöngyhajú lány énekese épp Lengyelországba tartott, amikor megszólalta a Bors a híres, frissen lezárt Presser Gábor kontra Kanye West-ügyben, aminek a végén a két fél peren kívül egyezett meg. Kóbor János azt mondta:

„Úgy tudom, hogy Kanye Chicagóban hallotta először ezt a számot egy lengyel étteremben. Amikor elindult a pereskedés, az elején még figyeltem, de a második-harmadik fordulót már nem követtem. Úgy gondolom, hogy manapság már nem úgy kellene kezelni ezt az ügyet, mint ahogyan Presser tette. A rockzenében elfogadott dolog, hogy bizonyos dallammintákat használnak a zenészek, így nem értem, min húzta így fel magát Gábor, de biztos, hogy most súlyos milliókat kapott.”

Kóbor kérdésére, hogy min húzhatta fel magát a dal szerzője, a válasz valószínűleg az, hogy a pénz miatt gurult be, és bár Presser nem kapta meg a 2,5 millió dollárt, valójában így is szépen kereshetett az ügyön, nem beszélve arról, hogy hiphoposok millióihoz jutott el a zenéje. (Bors)