Oroszország az EU és az USA kérésére se engedi szabadon a hétvégén letartóztatott tüntetőket

2017 március 27., hétfő 11:58
17

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője már vissza is utasította az amerikai külügyminisztérium és az EU kérését, hogy engedjék szabadon a hétvégi tüntetéseken letartóztatottakat.

Peszkov szerint a tüntetések egy része "törvénytelen és provokatív" volt. Ugyanakkor azt ígérte, hogy reagálni fognak az engedélyezett tüntetéseken megfogalmazott követelésekre.

A hétvégén Oroszországszerte hatvanezren tüntettek, követelve, hogy a hatóságok vizsgálják ki Dmitrij Medvegyev kormányfő varázslatos meggazdagodását, amit Alekszij Navalnij ellenzéki politikus leplezett le a héten egy jelentésében, amelyben beszámolt róla, hogy Medvegyev ingatlanjai, jachtjai, szőlészetei többet érnek annál, mint amennyit hivatalosan politikusként kereshetett.

A hétvégi tüntetéseken Navalnijt is letartóztatták, hétfőn pedig már 20 ezer rubel, nagyjából százezer forint pénzbírságra ítélték törvénytelen tüntetés szervezése miatt. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt