A kormány lövészetet és küzdősportokat is oktatna a testnevelésórákon

oktatás
2017 március 28., 09:15
comments 374

A Magyar Idők szerint a kormány szívesen látná a lövészet és a küzdősport oktatásást az iskolai testnevelésórákon, de ha valaki lelkiismereti okokból nem szeretne részt venni a sportlövészetben, akkor távol maradhat a dologtól. Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelési helyettes államtitkára azt mondta, az utóbbi időben többen is azzal keresték meg a minisztériumot, hogy legyen küzdősport és sportlövészet is a testnevelésórákon, a minisztérium pedig felkarolta ezeket a javaslatokat, és megkezdte az új tanterv kidolgozását, és az erről való társadalmi egyeztetést.

Kínai iskolások küzdősport-oktatáson (AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI)
photo_camera Kínai iskolások küzdősport-oktatáson (AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI)

Az Emmiben felmerült az is, hogy az oktatáshoz szükséges infrastruktúra kialakításával (értsd: lőtérépítés) a helyi közösségek is gazdagodnának, hiszen a lőtereket nem csak a gyerekek használhatnák.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy szervezetük a lőfegyver használatát lelkiismereti okokra hivatkozva találja problematikusnak. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke pedig azt mondta, egyáltalán nincs szükség a diákok militarizálására.

De Maruzsa szerint nem kell militarizációtól tartani, hiszen, aki nem akar, annak nem kell majd lövöldöznie. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.