Csaba László, a CEU professzora: A törvénytervezet és a sajtókampány is elképesztő

oktatás
2017 március 29., 12:34
comments 161

"Mind az előterjesztés, mind pedig a sajtókampány egészen elképesztő" - mondta kérdésünkre Csaba László, a CEU nemzetközi kapcsolatok tanszékének közgazdászprofesszora. Arról kérdeztük, mit szól az egyetemet érintő kormányzati lépésekhez.

Csaba László szerint "súlyos tévedés, illetve megalapozatlan állítás az, hogy az anyaországban kell működni, illetve hogy csak kormányközi egyezmény hozhat létre egyetemet. Vajon a Sorbonne-t és a Bolognát milyen egyezmény hozta létre?"

"És hogy ne lennénk akkreditálva? Mind a programjaink, mind a tanári karunk jó része magyar címek és rangok birtokosa, Sajó Andrással és Gyáni Gáborral az MTA rendes tagjai vagyunk, számos kolléga szerzett MTA doktori fokozatot is. Magyar egyetemi tanárnak nevezték ki többünket, számosan párhuzamosan magyar intézményben is vezető egyetemi tanárok vagyunk."

"Egyszerűen elképesztő, hogy a papír, illetve a képernyő mindent kibír"

 - mondta Csaba László.

Az Egyesült Államok nagykövetsége délután azt közölte, "nagy aggodalommal tekintenek a magyar kormány által  benyújtott törvénymódosítási javaslatra".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.