Csaba László, a CEU professzora: A törvénytervezet és a sajtókampány is elképesztő

2017 március 29., szerda 12:34
162

"Mind az előterjesztés, mind pedig a sajtókampány egészen elképesztő" - mondta kérdésünkre Csaba László, a CEU nemzetközi kapcsolatok tanszékének közgazdászprofesszora. Arról kérdeztük, mit szól az egyetemet érintő kormányzati lépésekhez.

Csaba László szerint "súlyos tévedés, illetve megalapozatlan állítás az, hogy az anyaországban kell működni, illetve hogy csak kormányközi egyezmény hozhat létre egyetemet. Vajon a Sorbonne-t és a Bolognát milyen egyezmény hozta létre?"

"És hogy ne lennénk akkreditálva? Mind a programjaink, mind a tanári karunk jó része magyar címek és rangok birtokosa, Sajó Andrással és Gyáni Gáborral az MTA rendes tagjai vagyunk, számos kolléga szerzett MTA doktori fokozatot is. Magyar egyetemi tanárnak nevezték ki többünket, számosan párhuzamosan magyar intézményben is vezető egyetemi tanárok vagyunk."

"Egyszerűen elképesztő, hogy a papír, illetve a képernyő mindent kibír"

 - mondta Csaba László.

Az Egyesült Államok nagykövetsége délután azt közölte, "nagy aggodalommal tekintenek a magyar kormány által  benyújtott törvénymódosítási javaslatra".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt