Kovács Zoltán és Deutsch Tamás két hete még büszkén feszített egy végzett CEU-s mellett, amiért képviseli Magyarországot a CeBIT-en

2017 március 30., csütörtök 9:30
126

Két héttel ezelőtt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos büszkén jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy a kormány hogyan készül a március 20. és 24. között Hannoverben megrendezett CeBIT-re, a világ egyik legnagyobb digitális szakkiállítására.

Ott ült mellettük Deliága Ákos, a chatbotokkal (csevegő robotokkal) foglalkozó Talk-A-Bot ügyvezetője, és bemutatta a cég által készített chatbotot, ami a kiállítás alatt folyamatosan üzenetekben tájékoztatja a résztvevőket a programokról, illetve a magyar stand programjairól – írta meg a kormany.hu.

A CEU-n végzett Deliága Ákos, a chatbotokkal (csevegő robotokkal) foglalkozó Talk-A-Bot ügyvezetője, Kovács Zoltán kormányszóvivő és Deutsch Tamás miniszteri biztos a CeBIT-ről szóló sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly / kormany.hu)

A CEU közleményéből az is kiderült, hogy Talk-A-Botot 2016-ban a CEU Üzleti Iskola két végzett hallgatója, Deliága Ákos és Kalydi Gergely hozta létre, majd a CEU Innovációs Laborjával együttműködve fejlesztették tovább az üzleti tervüket.

Tehát két héttel azelőtt, hogy a kormány törvénytervezetet hozott nyilvánosságra, hogy ellehetetlenítse a CEU-t, amit a volt CEU-s Kovács Zoltán is helyesel, még büszkén feszítettek a Magyarországot egy rangos külföldi rendezvényen képviselő CEU-sok mellett. Egyébként ma derült ki az is, hogy egy helyettes államtitkár most is a CEU-ra jár, és a külügy fizeti a tandíját.

Érdemes azt is felidézni, hogy 2014-ben Trócsányi László igazságügyi miniszter a CEU vezetőivel tárgyalva „elvi támogatásáról biztosította a magyarországi idegen nyelvű egyetemi képzések megtartását, megerősítését”.

Trócsányi László miniszter 2014. november 11-én fogadta a Közép-európai Egyetem (CEU) akkori rektorát, John Shattuckot és Kontler László rektor-helyettest (Fotó: Véssey Endre / kormany.hu)

A kormany.hu akkor azt azt írta: „A Közép-európai Egyetemen folyó angol nyelvű képzés, az Andrássy Egyetemen folyó német nyelvű képzés és a Szegedi Egyetem Frankofón Egyetemi Központjában folyó francia nyelvű képzés kiemelt fontosságú ebben a megközelítésben. Hangsúlyozta, hogy abban a versenyben, amely az oktatókért és a diákokért folyik, ezeknek az intézményeknek versenyképesnek kell maradniuk.

Ígéretet tett, hogy az Igazságügyi Minisztérium az illetékes tárcával együttműködve partner lesz a területet szabályozó, megfelelő jogszabályi környezet kialakításában.”

Ehhez képest most az illetékes minisztérium, az Emmi vezetője, Balog Zoltán egyáltalán nem egyeztetett, mielőtt benyújtotta a törvénytervezetet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt