A Blikk szerint Kanye West százezer dollárt fizetett Presser Gáboréknak

zene
2017 április 03., 02:18
comments 43

A lap bennfentes forrásokra hivatkozva ír arról, hogy végül százezer dollárban, azaz nagyjából 29 millió forintban egyezhettek meg peren kívül a felek a Gyöngyhajú lány részletének felhasználásáért West New Slaves című dalában. 

Ez jóval kevesebb, mint amennyit Presser eredetileg akart, mivel induláskor 2,5 millió dollárra perelték az amerikai hiphopsztárt. Igaz, Kanye pedig alapból tízezer dollárt fizetett volna. A százezer dollár nem mind Presserhez kerül, ugyanis a felvétel jogtulajdonosa a Hungaroton Records. A lap szerint a pénz fele megy a kiadónak, míg a másik felét tovább osztják. A teljes összeg negyedét kapja meg a dal két szerzője, Presser és Adamis Anna, míg a másik negyedet az előadók között osztják szét. 

E szerint Kóbor János, Benkő László, Molnár György és a már elhunyt Laux József jogutódja nagyjából 1-1 milliót, míg Pressernek és Adamisnak is jár még pluszban egy-egy millió, hiszen ők is a zenekar tagjai voltak 1969-ben, amikor a dal született.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.