Harrach szerint Simicska nem volt meghatározó a Fideszben, de a Jobbikban igen

politika
2017 április 04., 06:13
comments 87

Sikerült alulmúlni az őszi kormánykommunikációt, ami egy elbaszott mondatban így hangzott:

„Aki a Himnuszt kifütyüli, az nagy baj.”

A KDNP frakcióvezetőjének, Harrach Péternek jött össze a bravúr, amikor tagfelhőben kommunikálva válaszolt. A Mandiner kérdezte arról, mit szól Simicska Lajos egykori fideszes oligarcha Jobbik mellett kiállásához, amire azt válaszolta, hogy ez eddig is nyilvánvaló volt.

Forrás: Mandiner / Yotube
photo_camera Forrás: Mandiner / Youtube

Ezután jött a tökéletes párbeszéd:

Mandiner: És eddig akkor mi volt a véleménye, Simicskáról, amíg a G-nap előtt a Fideszt támogatta?

Harrach: Nem volt véleményem.

Mandiner: És most hirtelen lett, mióta a Jobbikot?

Harrach: Nekem sincsen véleményem róla. Támogatja... Tehát ez világos, nem? Ez nem egy elítélés. Jobbik: Simicska, baloldal: Soros. Hát ez világos, nem?

Mandiner: És akkor a G-nap előtt meg Fidesz: Simicska.

Harrach: Bocsásson meg. Simicska nem volt egy meghatározó figura a Fideszben. A Jobbik támogatásában viszont meghatározó.

Mandiner: Miért gondolja, hogy a Jobbiknak most több pénzt ad, mint korábban, amikor a Fidesznek a szekerét tolta?

Harrach: Rossz személyt kérdez a pénzről, mert nincs érzékem a pénzek iránt. Ezt a feleségem is megmondta.

Tehát végre megtudtuk, hogy Orbán Viktor kollégiumi szobatársa, a Fidesz gazdasági irányítója, az egykori APEH-vezér, akinek utána a hűséges emberei vezették tovább a szervezetet, a közbeszerzéseken évekig taroló Közgép és a médiapiacon szárnyaló Mahir ura nem volt meghatározó a Fidesznek. (Mindezt ráadásul egy KDNP-stől tudjuk.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.