Simicska a Jobbik képviselőjelöltjével nézett kézimeccset Veszprémben

Azon a napon, amikor Simicska Lajos felületein ellepték az országot a Jobbik tolvajozó plakátjai, a Telekom Veszprém a PPD Zagreb ellen játszott BL-mérkőzést a Veszprém Arénában, az egykori csúcsoligarcha és családja pedig a Jobbik helyi képviselőjelöltjével nézte végig a rangadót a csarnok VIP-páholyában.  

Varga Damm Andrea (Jobbik), Simicska Lajos, felesége Pusztai Zsuzsanna és fia, Simicska Ádám. Fotó: Fuszek Gábor / Blikk  

A famíliát és Varga Damm Andreát a Blikk fotósa kapta el a lelátón. A veszprémi mezben feszítő Varga Dammot A lap szerint a devizahiteles perekben aktív politikusnőt Vona Gábor 2014 decemberében kérte fel, hogy induljon el a veszprémi időközin, és ő a párt Veszprém megye 1-es választókerületének jelöltje. Varga Damm, ahogy Simicska is, korábban a Fideszhez állt közel: a Honvédelmi Minisztériumnak segített jogi ügyekben és Hende Csabának, egykori miniszternek adott tanácsokat.  

Varga Damm Andrea, Simicska Lajossal és családjával a Veszprém - Zágráb férfi kézilabda mérkõzésen. Fotó: Fuszek Gábor / Blikk

Egy nappal később, vasárnap Simicska Lajos nagyon kifakadt a hvg.hu-nak, amiért családját megfigyelik és zaklatják, azt mondta, hogy a Fidesznek el kell takarodnia, "kibelezésről" beszélt, és hogy ő ugyan nem támogat senkit, de "minden szimpátiája a Jobbiké". Simicska Ádám, aki nem is túl rég Jobbik-kétharmadot vizionált, szintén feldúltan posztolt és nyilatkozott a fideszesekről, akik állítólag megfigyelik és zaklatják a családjukat.     

A Jobbik a 444 megkeresésére nem reagált, a Magyar Idők kormánylapnak viszont Szávay István elismerte, hogy a Simicska tulajdonban lévő Mahír Cityposterrel szerződtek a molinók és hirdetőoszlopok használatára. A parlamentben Orbán Viktor is többször beszélt arról, hogy a radikálisokból "csicskapárt" lett, és Vona Gábor eladta a Jobbikot Simicskának. A Jobbik elnöke nem tagadta, hogy találkozott volna többször is Orbán egykori bizalmasával, de az együttműködést eddig mindkét fél cáfolta. (Blikk)