Simicska a Jobbik képviselőjelöltjével nézett kézimeccset Veszprémben

politika
2017 április 03., 05:18
comments 68

Azon a napon, amikor Simicska Lajos felületein ellepték az országot a Jobbik tolvajozó plakátjai, a Telekom Veszprém a PPD Zagreb ellen játszott BL-mérkőzést a Veszprém Arénában, az egykori csúcsoligarcha és családja pedig a Jobbik helyi képviselőjelöltjével nézte végig a rangadót a csarnok VIP-páholyában.  

Simicska Lajos a Veszprém - Zágráb férfi kézilabda BL-mérkõzésen 2017 áprilisában. Balján felesége, jobboldalt Varga-Damm Andrea, a Jobbik helyi jelöltje
photo_camera Varga Damm Andrea (Jobbik), Simicska Lajos, felesége Pusztai Zsuzsanna és fia, Simicska Ádám. Fotó: Fuszek Gábor / Blikk  

A famíliát és Varga Damm Andreát a Blikk fotósa kapta el a lelátón. A veszprémi mezben feszítő Varga Dammot A lap szerint a devizahiteles perekben aktív politikusnőt Vona Gábor 2014 decemberében kérte fel, hogy induljon el a veszprémi időközin, és ő a párt Veszprém megye 1-es választókerületének jelöltje. Varga Damm, ahogy Simicska is, korábban a Fideszhez állt közel: a Honvédelmi Minisztériumnak segített jogi ügyekben és Hende Csabának, egykori miniszternek adott tanácsokat.  

Varga Damm Andrea, Simicska Lajossal és családjával a Veszprém - Zágráb férfi kézilabda mérkõzésen. Fotó: Fuszek Gábor / Blikk

Egy nappal később, vasárnap Simicska Lajos nagyon kifakadt a hvg.hu-nak, amiért családját megfigyelik és zaklatják, azt mondta, hogy a Fidesznek el kell takarodnia, "kibelezésről" beszélt, és hogy ő ugyan nem támogat senkit, de "minden szimpátiája a Jobbiké". Simicska Ádám, aki nem is túl rég Jobbik-kétharmadot vizionált, szintén feldúltan posztolt és nyilatkozott a fideszesekről, akik állítólag megfigyelik és zaklatják a családjukat.     

A Jobbik a 444 megkeresésére nem reagált, a Magyar Idők kormánylapnak viszont Szávay István elismerte, hogy a Simicska tulajdonban lévő Mahír Cityposterrel szerződtek a molinók és hirdetőoszlopok használatára. A parlamentben Orbán Viktor is többször beszélt arról, hogy a radikálisokból "csicskapárt" lett, és Vona Gábor eladta a Jobbikot Simicskának. A Jobbik elnöke nem tagadta, hogy találkozott volna többször is Orbán egykori bizalmasával, de az együttműködést eddig mindkét fél cáfolta. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.