2014-ben még a Békemeneten dicsérte Orbánt, most a CEU miatt szólt be neki az Európai Néppárt francia elnöke

POLITIKA
2017 április 05., 21:08
comments 82

Folytatódik a néppárti össztűz a CEU-t ellehetetlenítő törvény elfogadása miatt: a Fidesz európai pártcsaládjának frakcióvezetője, Manfred Weber után az Európai Néppárt elnöke, Joseph Daul is a magyar kormánynak üzent Twitteren.

És ez ha lehet, még erősebb üzenet, hiszen Daul Orbán régi szövetségese: a francia politikus 2014-ben a kampány során még egy Békemenetre is ellátogatott Budapesten, hogy a színpadról biztosítsa támogatásáról Orbán Viktort. 

Most viszont ugyanarról írt, amiről Weber is. Hogy mennyire fontos, hogy a kutatói szabadságot és autonómiát tiszteletben tartsák Magyarországon, és hogy a nyitottság és a többféle nézetek teret kapjanak a társadalomban. Daul is megismételte, hogy az Európai Néppárt a Bizottságtól várja el, hogy járjon utána, sért-e uniós jogot a magyar felsőoktatási törvény módosítása, valamint hogy elvárják a magyar kormánytól, hogy a Bizottság állásfoglalásának megfelelően járjon el, ahogy tették ezt a múltban is. 

Szerdán Kovács Zoltán már kénytelen volt helyretenni a német kormányt, mondván, hogy hasonlóan a világ lassan teljes tudományos elitjéhez, őket is megtévesztették annak a törvénynek az értelmezésével, amit jelenleg a világon csak Kósa Lajos és Németh Szilárd ért meg a maga teljességében, kíváncsiak vagyunk, hogy az éppen egykori saját egyetemének felszámolásában segédkező Kovács a Fidesz európai pártcsaládjának vezetőjét is helyre fogja-e igazítani. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt