2014-ben még a Békemeneten dicsérte Orbánt, most a CEU miatt szólt be neki az Európai Néppárt francia elnöke

POLITIKA
2017 április 05., 21:08

Folytatódik a néppárti össztűz a CEU-t ellehetetlenítő törvény elfogadása miatt: a Fidesz európai pártcsaládjának frakcióvezetője, Manfred Weber után az Európai Néppárt elnöke, Joseph Daul is a magyar kormánynak üzent Twitteren.

És ez ha lehet, még erősebb üzenet, hiszen Daul Orbán régi szövetségese: a francia politikus 2014-ben a kampány során még egy Békemenetre is ellátogatott Budapesten, hogy a színpadról biztosítsa támogatásáról Orbán Viktort. 

Joseph Daul a Fidesz 2014-es nagygyűlésén, a Hősök terén

Most viszont ugyanarról írt, amiről Weber is. Hogy mennyire fontos, hogy a kutatói szabadságot és autonómiát tiszteletben tartsák Magyarországon, és hogy a nyitottság és a többféle nézetek teret kapjanak a társadalomban. Daul is megismételte, hogy az Európai Néppárt a Bizottságtól várja el, hogy járjon utána, sért-e uniós jogot a magyar felsőoktatási törvény módosítása, valamint hogy elvárják a magyar kormánytól, hogy a Bizottság állásfoglalásának megfelelően járjon el, ahogy tették ezt a múltban is. 

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Szerdán Kovács Zoltán már kénytelen volt helyretenni a német kormányt, mondván, hogy hasonlóan a világ lassan teljes tudományos elitjéhez, őket is megtévesztették annak a törvénynek az értelmezésével, amit jelenleg a világon csak Kósa Lajos és Németh Szilárd ért meg a maga teljességében, kíváncsiak vagyunk, hogy az éppen egykori saját egyetemének felszámolásában segédkező Kovács a Fidesz európai pártcsaládjának vezetőjét is helyre fogja-e igazítani. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.