Kotonokkal készítenek olcsó házi bort a kubaiak

gasztronómia
2017 április 5., 9:14
comments 38

A kubai gazdaságban nagyon sok termékből hiány van, viszont az ország szigorú közegészségügyi törvényei gondoskodnak arról, hogy kotonból mindig legyen sok, és olcsón meg lehessen őket szerezni. Éppen ezért az élet egyre több területén kezdték el az emberek könnyen beszerezhető kotonokkal helyettesíteni a hiánycikkeket.

Egy ilyen terület a borkészítés is, amivel egészen sokan foglalkoznak Kubában. mivel az országban 25-30 dollár, azaz kb. 7-9 ezer forint az átlagos jövedelem, az emberek nem igazán vesznek importált bort, arra ugyanis rámenne a havi fizetésük. Az otthon gyártott borokat azonban kedvükre ízesíthetik mindenféle gyümölccsel.

A koton feltűnt a borkészítésben is: egyszerűen ráhúzzák az erjesztőkanna szájára. Mikor a folyadék erjed, gázokat bocsát ki, így a koton felfújódik. Mikor a koton újra összemegy,a borkészítő tudja, hogy az erjedési folyamat véget ért, és a bor kész a palackozásra.

Ezt az AP-nek egy Orestes Estevez nevű borkészítő mutatta be, aki nagyüzemben termel, és éttermeknek is szállít bort.

(via Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt