Vajnának nem tetszett, hogy Sebestyén Balázsék kiálltak a CEU mellett az ő rádiójában

media
2017 április 05., 03:51
comments 224

Az Andy Vajna által tulajdonolt Rádió 1 reggeli műsorában kedden reggel Sebestyén Balázs és műsorvezető-társai hosszan foglalkoztak a CEU elleni törvénytervezettel, amit a műsor után, kedden el is fogadott a parlament fideszes többsége. A CEU-ról szóló blokkban több szakértőt is megszólaltattak, köztük Enyedi Zsoltot, a Közép-európai Egyetem rektorhelyettese.

link Forrás

Sebestyén Balázs pedig olyanokat mondott, mint

„Aki azt gondolja, hogy ez az egyetem és a kormány ügye, nagyon nagyot téved. Sokkal többről szól. Az elmúlt húsz évben olyan országban akartunk élni, ahol szabadon taníthatsz, választhatsz iskolát, és hogy mit akarsz tanulni. Ezt lerombolni, iskolákkal, egyetemekkel háborúzni nagyon-nagyon rossz kort idéz.”

Sebestyén Balázs a Borsnak azt mondta, nem hajlandóak az öncenzúrára, és nem kezdenek el azon ketyegni, miről szabad beszélniük és miről nem, mert akkor már semmi értelme a műsornak. Úgy érezték, ez belefér a Rádió 1-en.

Vajna azonban máshogy gondolja. A 24.hu-nak azt mondta a filmügyi biztos, hogy

az ő rádiója nem erről szól,

és ez a kiállás „fura” volt Balázséktól. Majd azt mondta, hogy

„ezt majd megbeszéljük vele.”

Vajna azt fájlalta, hogy nem volt kiegyensúlyozott az összeállítás, és nem kaptak benne helyt mind a két oldal érvei. A kormánybiztos tagadta, hogy Sebestyén Balázs fejmosást kapna ezért, hiszen „ő egy nagyon tehetséges ember, aki nagyon jól csinálja, amit csinál”, de ezt azért majd meg kell vele beszélni. (Bors, 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.