Andy Vajna új Puskás-filmet ad a magyaroknak és a világnak

FILM
2017 április 07., 08:09
comments 71

Nagyjátékfilm készül Puskás Ferenc életéről - mondta el az Indexnek Andy Vajna.

A producer maga a filmügyi kormánybiztos lesz, a forgatókönyvet pedig Joe Esterhas (Elemi ösztön, Showgirls) írja. Ez a páros dolgozott együtt a Szabadság, szerelem című, Dobó Katás 56-os filmen is.

Vajna már régóta gondolkodik egy Puskás-filmen, és az nem állami pénzből, hanem magánfinanszírozásban fog készülni. 

Almási Tamás 2009-ben már készített egy Puskás Hungary című filmet, de az dokumentumfilm volt. Viszont régóta dolgozik a legendás játékos életéről szóló forgatókönyvön Köbli Norbert (A berni követ, Félvilág). A munkát Szöllősi György, Orbán Viktor kedvenc házi sportújságírójának, a Puskás-hagyaték kezelőjének a felkérésére kezdte. Szöllősi éppen a napokban lett a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Szijjártó Péter közbejárására diplomata útlevelet is kapott

Félő, hogy ha Szöllősi kimarad a munkából, Felcsúton sem forgatnak majd Puskásról.

Az Index szerint egyébként a magyar diplomáciában már megszokott ajándék lett egy Puskás-mez. Tállai András pedig természetesen ebben is a világ előtt jár. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.