Hollik István szerint a külföldi ügynökszervezet nem az, ami külföldről kap pénzt, hanem ami Magyarországot támadja

2017 április 9., vasárnap 14:01
144

Hollik István KDNP-s képviselő maximális fordulatszámon pörög az elmúlt napokban. Korábban alíg tűnt ki az átlagos kormánypárti kistáskák közül, nem is igazán vétette észre magát semmivel, csak a Juhász Péter elleni „MIBŐL?” kampány arcaként szerzett feledhetetlen perceket a belpolitikát követő magyaroknak.

A CEU-törvény vitáját azonban már ő emelte új szintre, amikor bedobta azt az érvet, miszerint

a CEU-ért tiltakozó Nobel-díjasokat is megtévesztette a Soros-féle globális összeesküvőhálózat ármánykodása.

Hollik mindenki nagy örömére vasárnap újra kamerák elé állt, és elmondta, mit is érdemes gondolnia a világról az egyszeri Fidesz-KDNP-támogatónak. A sajtótájékoztató legfelelmelőbb része az volt, amikor megkérdezték a képviselőt, hogy ha már a Fidesz-frakció által beterjesztett civiltörvény-tervezet szerint a külföldről támogatásban részesülő civilszervezeteknek listázniuk kellene magukat, és ha már ezeket a szervezeteket a Fidesz-KDNP politikusai többször is ügynökszervezeteknek nevezték, külföldről támogatott ügynökszervezetnek minősül-e például az Ökumenikus Segélyszervezet, ami szintén kap külföldről támogatást.

Hollik erre azt mondta, hogy

azok a csoportosulások minősülnek külföldi ügynökszervezetnek, amelyek Magyarországot támadják.

A Segélyszervezet pedig Hollik szerint nem támadja Magyarországot, hanem csak karitatív tevékenységet folytat, így nem minősül külföldi ügynökszervezetnek.

Nagyon remek, hogy Hollik így gondolja, csak azzal nem egyeztethető össze, amit mond, hogy a fideszesek többször a migránsokat segítő szervezeteket is külföldről támogatott ügynökszerveteknek nevezték, az Ökumentikus Segélyszervezetnek pedig komoly programjai vannak, amikkel a migránsokon igyekszik segíteni.

Hollik a sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy szerinte semmi gond nincs a kormányzati konzultációs weboldalon futó orosz kóddal, ami személyes adatokat küldött egy olyan cégnek, ami korábban az orosz titkosszolgálattal is együttműködött. Hollik szerint a weboldalon minden a magyar törvényeknek megfelelően történt, személyes adatok pedig nem kerültek külföldre a honlapról. (Ez ugye egészen biztosan nem igaz.)

A sajtótájékoztató többi része arról szólt, hogy az egész világon nagyjából mindenhol Soros György emberei vannak. Hollik szerint Soros emberei

„a migránsbiznisz mindék oldalán ott vannak”,

de ott vannak a strasbourgi Emberi Jogi Bíróságon is, ami Hollik szerint Magyarország ellen dolgozik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt