A luxemburgi néppárti képviselő szerint a Fidesz egyszerűen nem való már se a Néppártba, se az EU-ba

POLITIKA
2017 április 11., 05:36

„Én lennék a legboldogabb, ha sikerülne megszabadulni tőlük, mert maguktól nem mennek el”

- mondta a Népszavának adott interjújában Frank Engel az Európai Néppárt luxemburgi képviselője a Fideszről. Ő volt az, aki néhány napja a CEU-ügy miatt az Európai Néppártból való távozásra szólította fel a Fideszt, és az EU-ból való kilépésre Magyarországot. Engel szerint ugyanis a Fidesz magyarországi kormányzása „mindennek ellentmond, amiben a Néppárt hitt és hisz”.

Engel arról is beszélt, hogy Brüsszelben ő maga fogja javasolni az EU-szerződés 7. cikkének alkalmazását, vagyis annak kimondását, hogy Magyarországon súlyosan sérülnek az unió alapértékei. (via Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.