Áder Orsolya egyeteme is kiállt a CEU mellett

politika
2017 április 11., 5:12
comments 334

A CEU mellett nyilvánosan kiálló Nobel-díjasok, kutatók és szervezetek listáján ott található az Association of American International Colleges and Universities nevű szervezet. Ennek tagja az a Richmond University nevű fizetős magánegyetem, aminek a magyar köztársasági elnök nagyobbik lánya is a hallgatója.

A dolog azért igazán pikáns, mert a CEU-rendszerű egyetem előnyeit élvező lány apja most írta alá azt a törvényt, ami a nem ennyire gazdag magyar diákok elől elveszi a lehetőséget, hogy esetleg itthon járjanak színvonalas amerikai diplomát adó egyetemre.

Áder Orsolya LinkedIn oldalán látható, hogy a Richmond University hallgatója. Az egyetem Wikipedia-oldaláról pedig kiderül, hogy ez egy amerikai székhelyű iskola Londonban, a diplomát pedig az Egyesült Államokban a Middle States Commission on Higher Education akkreditálja, és ezt ismeri el a brit Open University Validation Services. 

Azaz ugyanúgy mint Orbán Ráhel esetében, Áder Orsolya is egy olyan egyetemre jár, ami pont úgy működik, mint amire hivatkozva a fideszes képviselők megszavazták a CEU-t Magyarországról elüldözni kívánó törvényt. Maga Orbán Viktor is arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy azzal, hogy a CEU két országban is akkreditált diplomát ad ki, csalást (!) követ el, és szerinte ez igazságtalan előny a többi egyetemmel szemben. 

A tippet köszönjük Hon Atyának!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt