Az LMP közösség elleni uszítás miatt feljelenti Bayer Zsoltot

2017 április 11., 16:09
comments 217

Az elmúlt napok tüntetéseire a Fidesz házi szerzője, a Békemenet egykori szervezője, Bayer Zsolt kommentelő úgy reagált a blogján, hogy:

„(...) azt is leszögezhetjük, hogy szintén záros határidőn belül utcára fogunk mi is vonulni, mindannak védelmében, ami nekünk fontos és szent. És dühösek leszünk. Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, neki mehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig.

Aztán majd nem.

Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?”

Bayer Zsolt beszél Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének beiktatása alkalmából rendezett Jobb világrend beiktatási party című rendezvényen a Szabadság téren 2017. január 20-án (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)
photo_camera Bayer Zsolt beszél Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének beiktatása alkalmából rendezett Jobb világrend beiktatási party című rendezvényen a Szabadság téren 2017. január 20-án (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Emiatt Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy:

„Elég volt! Bayer Zsoltot közösség elleni uszítás miatt feljelentjük. Ez való neki, nem a kitüntetés! Elég, elég, elég!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.