Juhász Péterék tojással dobálták meg a Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdát

politika
2017 április 12., 9:30
comments 321

Juhász Péter és az Együtt elnökségi tagjai száz tojást hoztak a Gyorskocsi utcai rendőrségi fogda épületéhez, és azzal megdobálták a vasajtót. Ezzel tiltakoztak Gulyás Márton fogvatartása ellen. 

photo_camera Fotók: Botos Tamás

Gulyást hétfő éjszaka óta tartják őrizetben, miután tiltakozásul az ellen, hogy Áder János államfő aláírta a CEU-ellenes törvényt, narancssárga festékkel akarta megdobni a Sándor-palota épületét. Az ügyészség csoportos garázdaság elkövetésével vádolja

Gulyás szabadon engedéséért már tegnap is tüntettek

A most tojásokkal érkező Juhászék szerint Gulyás Mártont, a civil ügyekért rendre kiálló aktivistát politikai okokból tartják fogva. Azért a vasajtót célozták, mert abban nem tudnak tojással kárt tenni. És miután korábban egy Pride-ügyben a bíróság úgy foglalt állás, hogy embereket megdobálni tojással belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, akkor a vasajtó is elbírja ezt. 

Plankó Gergő a helyszínről azt jelentette, hogy az akció végén két rendőr jelent meg, akik közölték, hogy garázdaság miatt indítanak eljárást ellenük, de nem állították elő őket. 

Gulyást 72 óráig tarthatják fogva. Egy lány tegnap elmesélte nekünk, hogyan vitték el a barátját a rendőrök, hogy kihallgassák a Sándor-palotás festékdobálás miatt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt