A Párbeszéd 4 napos munkahetet akar

politika
2017 április 14., 08:09

A Párbeszéd a mostani 4 napos munkahét apropóján közölte, hogy a Mindenki számít című választási programjában javasolja a 4 napos munkahét bevezetését. Mint írják:

„Idén – ha a karácsonyt nem számítjuk – hat négynapos munkahét van. A húsvéti pihenés alatt érdemes egy kicsit azon is elgondolkodni, mekkora életminőség-növekedést is jelentene, ha nem csak húsvétkor – és még néhány ünnep alkalmával – lehetne élvezni a 4 napos munkahét előnyeit.

A XX. század elején radikális gondolatnak számított a 6 napos munkahét 5 naposra csökkentése, legalább annyira, mint ma az 5 napos munkahét csökkentése 4 naposra. A négynapos munkahét bevezetése a XXI. század - a robotika évszázadának - elkerülhetetlen velejárója, a kérdés csak az, mely országban mikor vezetik be.”

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, országgyűlési képviselő (j2) és Gergely László, a PM aktivistája (j) átadja a párt aktivistái által a 2024-es budapesti olimpiarendezésről szóló népszavazás kiírásához gyűjtött kb. 10 ezer aláírást Cseh Katalinnak és Benke Viktornak, a Momentum Mozgalom aktivistáinak a Nyugati téri aluljáróban (Fotó: Kovács Attila / MTI)
photo_camera Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, országgyűlési képviselő (j2) és Gergely László, a PM aktivistája (j) átadja a párt aktivistái által a 2024-es budapesti olimpiarendezésről szóló népszavazás kiírásához gyűjtött kb. 10 ezer aláírást Cseh Katalinnak és Benke Viktornak, a Momentum Mozgalom aktivistáinak a Nyugati téri aluljáróban (Fotó: Kovács Attila / MTI)

A párt közleménye szerint: „Magyarországnak azért kell sietnie, mert egészségügyi statisztikái kirívóan rosszak. Az okok közé tartozik az is, hogy Magyarországon túl kevesen dolgoznak túl sokat. Foglalkozás-egészségügyi szakértők szerint a magyar munkavállalók mintegy egyharmada vitálisan kimerült, s ez meglátszik az utóbbi idők romló táppénz-statisztikáin is.”

„A Párbeszéd meggyőződése szerint a négynapos munkahét bevezetése az életminőség növekedésén túl forintokban mérhető gazdasági és emberéletekben mérhető egészségügyi hasznokkal járna” – zárul a Parlamentből frissen, ÖRÖKRE kitiltott Tordai Bence pártszóvivő közleménye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.