A Magyar Nemzet büntetőfeljelentést tett a Parlament gazdasági bizottsága ellen, mert az nem hajlandó kiadni a letelepedési kötvényt forgalmazó cégek adatait

bűnügy
2017 április 19., 08:32
comments 126

A Magyar Nemzet elküldte Polt Péter legfőbb ügyésznek azt a büntetőfeljelentést, amit az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen tett, miután jogerős bírósági ítélet ellenére sem adták ki az egyik letelepedési államkötvényt forgalmazó céggel kapcsolatos közérdekű adatokat.

A bizottság elnöke, a fideszes Bánki Erik – aki az átláthatóság nagy ellensége – a lapnak korábban levélben arra hivatkozott, hogy az általa megbízott ügyvéd hónapokig át nem adta át a bizottságnak a jogerős bírósági ítéletet.

Bánki Erik fideszes képviselő diákokhoz beszél a Parlamentben (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Bánki Erik fideszes képviselő diákokhoz beszél a Parlamentben (Fotó: Botos Tamás)

Orbán Viktor már többször is – legutóbb a CEU-ügyben – elmondta, hogy senki sem állhat a törvények felett. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.