Az Origo fotórovatának vezetője is felmondott, mert már neki is vállalhatatlan volt, amit a propagandalap a CEU-tüntetésen művelt

Mint ismert, az orbánista médiabirodalom – papíron/elméletileg konkurens – lapjaiban pont ugyanazok a képek jelentek meg a múlt szerdai tüntetésről, más-más forrás feltüntetésével. (A fotók alapján nem is voltak olyan sokan, mint ahogy azt az épeszű média bemutatta.)

Ostyáni János, az Origo fotórovatának vezetője a 24.hu-nak elmondta, hogy a rovatának senki sem szólt, hogy a képeiket lecserélik a ki tudja honnan származó, összesen négy „szerző” neve alatt futó fotókra. Mint mondta, vállalhatatlannak tartja a történteket, ezért kedden beadta a felmondását. Ostyáni azt is mondta, hogy eddig is sok minden zavarta az Origo szerkesztőségében, de úgy gondolta, a fotórovat munkáját ezek nem érintik, most viszont kimondta:

„Ez volt az utolsó csepp a pohárban.”

Kovách Márta szerkesztőségi asszisztens is felmondott, és nemrég több újságíró is távozott a „felfoghatatlan módon túltolt, értelmetlen szervilizmus” miatt. (24.hu)