Szél Bernadett: A fideszesek külföldről finanszírozott ügynökök

Külföldről finanszírozott politikusoknak, ügynököknek titulálta az LMP társelnöke a Fidesz képviselőit a civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről szóló előterjesztés parlamenti vitája előtti sajtótájékoztatóján – írja az MTI.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke beszél a párt kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Millenáris Teátrumban 2014. április 4-én (Fotó: Soós Lajos / MTI)

Szél Bernadett azt mondta, nem a független civil szféra jelenti a veszélyt Magyarországra, sokkal inkább azok a politikusok, akik „ügynökként” ülnek a magyar parlamentben.

Szerinte a Fidesz képviselői egytől egyig idegen érdekeket szolgálnak, és miniszterelnökük, Orbán Viktor sem csinál semmi mást, mint végrehajtja, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök megkíván tőle. 

Azt mondta, nem a civileket kell megbélyegezni, hanem a külföldről finanszírozott politikusokat. Az LMP képviselői ezért a parlament folyosóján és az ülésteremben is olyan matricát osztottak a fideszes képviselőknek, amin az a felirat szerepel: „Külföldről finanszírozott politikus vagyok.” (via MTI)