Tényi István olyan ravasz csapdát állított a folyamatosan sorosozó kormánynak, amiből nem lehet jól kijönni

POLITIKA
2017 április 19., 14:24
comments 219
Illusztráció

A jobbikos Alfahír írta meg, hogy Tényi István, a legnagyobb magyar feljelentő szerdán küldött bejelentést az ügyészségre ismeretlen elkövető ellen, amelynek indoklásában arra hivatkozott, hogy a külügyminiszter januárban Putyin propagandatévéjének, a Russia Today-nek adott interjújában azt mondta:

„tudunk róla”, hogy Soros György számos szervezetet támogat: teljesen nyilvánvalóak a szándékai, nyíltan nyilatkozott arról, hogy a jelenlegi magyar kormány bukását és távozását akarja, mert nem helyesli politikai irányvonalát. 

Tényi az indoklásban azzal érvelt, hogy ha Soros György tényleg meg akarja dönteni a kormányt, indítsanak ellene eljárást, de ha nem, akkor ne játszanak politikai színjátékot. A volt fideszes Tényi szerint ugyanis egy demokráciában elfogadhatatlan, ha egy vezető politikai szervezet az emberek biztonságérzetét veszélyeztetve valótlan kijelentésekkel, állításokkal „kampányol”.

Tényi István (Fotó: Tényi István)
photo_camera Tényi István (Fotó: Tényi István)

Tényi ezzel ravasz csapdát állított a kormánynak, ugyanis ha nem indul eljárás Soros ellen, vagy a nyomozás végén tisztázzák, hogy nem próbálja aláásni a rendszert, akkor az ellenzéknek papírja lesz róla, ami amúgy eddig is nyilvánvaló volt: hogy az állandó sorosozás egy kommunikációs blöff.

Persze az is lehet, hogy Polt Péter alattvalói bebizonyítják, hogy Soros György igenis forradalmat próbál szítani itt, de a CEU-ügyben alakított látványos eltaknyolás után nem biztos, hogy azzal Orbánék kikerülték a csapdát. (Alfahír)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.