A Fidesz alelnöke szerint nem lesznek itt népszavazások 2018 nyaráig

POLITIKA
2017 április 21., 06:00

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a Magyar Időknek azt mondta, hogy szerinte 

nincs már idő népszavazásokra a 2018-as parlamenti választás előtt.

A fideszes politikus arra reagált, hogy számos ellenzéki kezdeményezésű népszavazási kérdést nyújtottak be az utóbbi időben. Köztük vannak a Momentum kérdései is, a lex CEU visszavonásáról és arról, hogy egy ember csak kétszer lehessen miniszterelnök Magyarországon. Ha a kérdésüket népszavazáson elfogadnák, akkor Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc többet nem lehetne Magyarország miniszterelnöke. A paksi bővítés ellen is állnak bent még kérdések.

Gulyás szerint ha az összes jogorvoslati lehetőségen végig mennek, akkor nem lesz már idő népszavazások kiírására. A jövő áprilisra várható parlamenti választás előtt 41 nappal már nem lehet népszavazni, és addig a kérdésekkel a választási bizottság, a Kúria és az Alkotmánybíróság elszöszölhet azon, hogy fel lehet-e tenni a mostanában benyújtott kérdéseket.

Gulyás szerint a népszavazási törvény reformja is ráér majd a választások után. E reformokat a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda vezetői kezdeményezték. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.