A Nemzetbiztonsági Bizottság elé kerül Mogamed ügye

POLITIKA
2017 április 21., 13:14
comments 448

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Facebook-oldalán jelezte, hogy napirendre kéri Mogamed, a csecsen óriás ügyét. Mogamed volt az, aki váratlanul felkereste a szovjet emlékmű megdobálása miatt elítélt Komáromy Gergelyt, hogy legyen kedves nyilvánosan kérjen bocsánatot cselekedetéért. Komáromyt és társát gyorsított eljárásban garázdaság miatt pénzbüntetésre ítélték.

link Forrás

A videóról vita bontakozott ki, vajon a grozniji Mogamed saját szakállra vagy bátorításra, és ha bátorításra, akkor vajon kinek bátorítására cselekedett-e, ha pedig mégis saját szakállra tette is ezt, akkor az mennyire van rendben. Az mindenesetre beszédes a történetben, hogy még az orosz külügyminisztérium (!) is fontosnak találta, hogy közleményben reagáljon az esetre.

Szél az Index véleménycikkét kiposztolva reagált az eseményekre, amiben Nyilas Gergely azt írja, Mogamed ezt "ma már bátran megteheti, aligha kell tartania attól, hogy a magyar titkosszolgálatok felkapják a fejüket." Az LMP társelnöke szerint "vannak még akik felkapják a fejüket".  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.