A Nemzetbiztonsági Bizottság elé kerül Mogamed ügye

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Facebook-oldalán jelezte, hogy napirendre kéri Mogamed, a csecsen óriás ügyét. Mogamed volt az, aki váratlanul felkereste a szovjet emlékmű megdobálása miatt elítélt Komáromy Gergelyt, hogy legyen kedves nyilvánosan kérjen bocsánatot cselekedetéért. Komáromyt és társát gyorsított eljárásban garázdaság miatt pénzbüntetésre ítélték.

A videóról vita bontakozott ki, vajon a grozniji Mogamed saját szakállra vagy bátorításra, és ha bátorításra, akkor vajon kinek bátorítására cselekedett-e, ha pedig mégis saját szakállra tette is ezt, akkor az mennyire van rendben. Az mindenesetre beszédes a történetben, hogy még az orosz külügyminisztérium (!) is fontosnak találta, hogy közleményben reagáljon az esetre.

Szél az Index véleménycikkét kiposztolva reagált az eseményekre, amiben Nyilas Gergely azt írja, Mogamed ezt "ma már bátran megteheti, aligha kell tartania attól, hogy a magyar titkosszolgálatok felkapják a fejüket." Az LMP társelnöke szerint "vannak még akik felkapják a fejüket".