Az orosz külügyminisztérium külön közleményben reagált arra, hogy két aktivista hétfőn festékes lufival dobálta meg a szovjet emlékművet a Szabadság téren

2017 április 20., csütörtök 16:28
207

Miután Komáromy Gergely és Kiripolszky Csongor a növekvő orosz befolyás elleni tiltakozásból hétfőn narancssárga festékkel töltött lufikkal dobálta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet, az orosz külügyminisztérium csütörtökön közölte, 

Moszkva arra számít, hogy a magyar hatóságok biztosítják a szovjet és orosz katonák magyarországi emlékműveinek sérthetetlenségét.

Számítunk arra, hogy a vonatkozó kétoldalú kormányközi megállapodásoknak megfelelően a magyar hatóságok meghoznak minden szükséges intézkedést az országban lévő szovjet és orosz emlékművek sérthetetlenségének biztosítására”- írta az orosz külügyminisztérium.

  Komáromy Gergely és Kiripolszky Csongor a bíróságon.  

A hétfői lufidobálós akció után a két aktivistát a rendőrség a Gyorskocsi utcai fogdába zárta, majd kedden gyorsított eljárásban ítélték őket pénzbüntetésre garázdaság miatt

Az orosz külügy a közleményében külön kitért a magyar rendvédelmi szervek operatív fellépésére, hogy azok a tetthelyen előállították az elkövetőket. Igaz, ehhez kellett az is, hogy Komáromy Gergely és Kiripolszky Csongor direkt megvártak őket az emlékműnél. 

A lufidobálókról azt írták: „A vandálok neve ismert. Két helyi liberális aktivistáról van szó, akik kormányellenes állásponttól indíttatva, önreklámozásuk érdekében nem riadnak vissza semmilyen, még a legkegyeletsértőbb módszerek alkalmazásától sem.” Hozzátették, hogy „hogy az elkövetők azóta nyilvánosan bocsánatot kértek tettükért”. (MTI/TASZSZ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt