Bocsánatot kért a kormányhivatal Andreától, aki a kisfia kerekesszékének rögzítésére kért támogatást

jog
2017 április 21., 10:42
comments 136

Andrea hétéves kisfiának, Ferkónál születésekor oxigénhiányos állapot lépett fel, újra kellett éleszteni. Ferkó emiatt súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett. Andrea januárban igényelt 90 ezer forint autóátalakítási támogatást a Pest Megyei Kormányhivataltól. Már nem bírja el egyedül a kisfiút és a kerekesszéket, ezért kell rámpa és rögzítő a kocsiba, ennek sok százezres költségéből lehet 90 ezer forintra pályázni. Andrea pályázatát néhány hete utasította el a Pest Megyei Kormányhivatal, lényegében azt írták, hogy Ferkó nem elég beteg. A történetről itt írtunk bővebben.

A héten levelet kaptunk a kormányhivataltól. Azt írták, hogy

„a kiskorú gyermek közlekedési támogatása téves jogszabályi értelmezéssel és erre való hivatkozással hibásan került elutasításra. A járási hivatal ezért ezt a döntését haladéktalanul visszavonta. A jogosult édesanyját a korábbi döntés visszavonásáról tájékoztatta az Érdi Járási Hivatal, egyben elnézést kérve a sajnálatos hibáért.”

A hivatal szerint a konkrét kérelmeket elbíráló bizottság júniusban ül össze, ezért Andreáékat lényegében nem érte hátrány, a döntés gyors megváltoztatás miatt az ő pályázatukról is időben tudnak dönteni. Azt is leírták, hogy az „ügyintézőt a kormányhivatal a téves előkészítő munka miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette”.

Andrea a blogján is arról írt, hogy ketten is felhívták a hivataltól és bocsánatot kértek tőle. A múltheti cikkünk után rengetegen küldtek neki adományt, ezekből jut az autó átalakítására, és ha minde jól megy még a lakásuk akadálymentesítésére is. Most Ferkó és a hozzá hasonló gyerekek óvodájának, a Völgyzugolyháznak keresnek új helyet

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt